Yasuragi Spa

Yasuragi Spa

”Här råder långsamhetens lov” skriver Yasuragi på sin hemsida. Spaet har gjort sig känt i Stockholm, och i stora delar av landet, för sitt japanska koncept. I Japan har det, i flera tusen år, ansetts vara viktigt för kroppen att bada. Förutom att erbjuda rent fysiska hälsoeffekter, har det också ansetts vara bra för själen. Yasuragi för en lång, lång tradition vidare med sitt spa i Stockholm.

Japanska badet

Innan du börjar bada har du möjlighet att få en introduktion till hur japanskt bad fungerar. Till exempel får du lära dig hur man tvagar sig i Japan och hur man ”lämnar vardagen bakom sig”. Tvagningen, som är det första steget, åtföljs av att du får sjunka ner i en varm källa, vilket sägs rena själen.

När du har tvagat dig väntar de varma källorna utanför tallarna och en bastu med utsikt. Det finns även en kallpool tillgänglig. Glöm inte att stänga av mobilen – under 2015 infördes en zon för digital tystnad här. Detta för att gästerna lättare ska kunna varva ned.

Du behöver inte ha med dig något särskilt utan kan komma som du är. På plats får du badkläder (att behålla) och tofflor som du får låna. Du får även en Yukata, som är en klassisk japansk bomullsrock. Yukatan kommer du att ha på dig under stora delar av besöket, även under måltider.

Aktiviteter

Yasuragi erbjuder sina besökare flertalet aktiveter som syftar till att främja välbefinnandet och hälsan och är perfekt för en spa weekend i Stockholm. Till exempel kan du delta i följande:

  • Sauna Yoga. Sauna Yoga är ungefär vad det låter som – yogaövningar i bastun. Övningarna som görs har ett fokus mot att stärka bålen och kroppens nedre delar. Temperaturen i bastun är förhållandevis mild, kring 50 – 55 grader. Sauna Yoga kan göras alla dagar mellan halv åtta och åtta på morgonen.
  • Shiro Zumi. Shiro Zumi kan översättas till Det vita klotet och är en basturitual som rensar, renar och stärker immunförsvaret. Du blir guidad av en spavärdinna som visar dig andningsövningar som utförs både i växelvärme och i ång- och torrbastu. Dessutom finns historiska inslag, då du får lära dig om hur kol har producerats och brukats i Japan genom tiderna.
  • Under en klangresa får du ligga på en madrass på golvet med en filt över dig. En guide kommer att slå an tibetanska klangskålar med lång resonans. Meditationen bygger på gamla kunskaper om den läkande verkan som resonansen har. Det här kan göras veckans alla dagar under morgon och kväll.