Hotellstädare visar vägen

Säkerligen har du städat en hel del hemma, ett antal gånger, och tänkt att du borde kunna göra jobbet betydligt fortare och mer effektivt. Tittar man på hur hotellstädarna gör, är det fullt möjligt att lära sig ett och annat för att kunna minska tiden man städar i hemmet – utan att minska på kvaliteten.

Vad som ingår i en hemstädning skiljer sig visserligen från en hotellstädning, men fortfarande finns det många knep man kan använda sig av i hemmet – som hotellstädarna använder sig av på jobbet. Läs listan nedan för att inspireras och få tips till nästa gång det är dags att städa hemmet.

Gör en tydlig plan

När en hotellstädare kommer in till ett hotellrum vet han eller hon precis vad som ska göras. Applicera detta på ditt hem för en riktigt effektiv städning. Ta dig an rummen på ett systematiskt sätt för att inte missa något och för att få jobbet gjort snabbt. Med en systematisk approach behöver du inte gå kors och tvärs i rummet utan kan vara säker på att du till exempel har torkat soffbordet eller kranen.

Städa uppifrån och ner

Det här är ett klassiskt tips som alla bör använda sig av – att städa uppifrån och arbeta sig nedåt. När du städer kommer både smuts och damm att falla ner, och genom att börja högst upp slipper du städa delar av rummet två gånger.

Glöm inte möblerna

Många fokuserar bara på golvet och på de hårda ytorna, men hoppar över saker som soffor och textilier. För att få till en bra hemstädning är det viktigt att inte glömma detta – soffor och textilier utgör trots allt en stor del i de flesta människors hem.

Vädra ordentligt

Hotellstädare arbetar i ett stort antal rum under en typisk arbetsdag. Många av dessa kan berätta om vikten av att vädra och få in naturligt ljus. Det här kan även appliceras på din hemstädning. 

Behöver du mer tips på hur man kan städa hemmet snabbt och effektivt? Läs den här artikeln av Sköna Hem.