Hotell Micro

Hotell Micro

Vill du bo riktigt billigt men ändå fräscht och trevligt nästa gång du kommer till Stockholm? I så fall kan en rekommendation ges att boka nätterna på Hotell Micro. Ett hotell som i sitt namn avslöjar sin affärsidé. Det är micro – både gällande rum och priser. Men det vore fel att säga att kvalitén är micro.

Hotellet

Hotell Micro består av 33 minirum som ligger i en byggnad vid Tegnerlunden. Det betyder att man på bara någon minut kan gå till den pulserande shoppinggatan Drottninggatan. Men trots att det är stadspuls och högt tryck på shoppinggatan så är det lugnet som rådet på hotellet. En skön kontrast för de som vill njuta av lugnet och tystnaden efter en hel dag på stan.

Det är bemanning i foajén dygnet runt och Wi-Fi är gratis.

Rummen

Detta är inte ett hotell man ska boka för en romantisk weekend. Här finns inte ens dubbelsängar utan i de rum som har mer än en bädd är det våningssängar som skapar de extra sovplatserna. I rummen finns inte heller badrum eller dusch utan detta har man tillgång till ute i korridoren som därmed delas med andra boenden.

Hotellet har enbart en stjärna vilket kan låta som att det är i dålig standard. Men orsaken är att klassificeringen med stjärnor lägger stor vikt vid vad som finns på rummen. I och med att toa och dusch inte finns på rummen och att de är ovanligt små kan inte fler stjärnor fås.

Det finns enkelrum, dubbelrum, trippelrum och fyrbäddsrum. Kom ihåg att frukost inte ingår i priset men att det går att boka i förväg eller på plats. Den kostar då 75kr och man får då en ”frukostpåse” vilket knappast kan liknas med en klassisk frukostbuffé. Påsen hämtar man själv i receptionen.

Läs mer om hotellet samt se tillgänglighet på Www.hotelstockholm.se