Härliga hotell i Tysklands Berlin

En stad som bjuder på ett otroligt stort utbud i saker att upptäcka är Berlin. Här finns så otroligt mycket historia och kultur att fördjupa sig eftersom staden spelade en avgörande roll i världskriget då den delades upp i två delar av öst och väst och Berlinmuren spärrade av den hårt övervakade gränsen mellan blocken.

Berlin har dessutom blivit riktigt hippt och är idag en av europas trendledare, här vill alla befinna sig vare sig det gäller mode, konst eller företagande då klimatet är minst sagt kreativt. De olika stadsdelarna i Berlin avlöser varandra med att vara ”det senaste” där alla vill bo, leva och arbeta. Kulturen i staden sägs vara multikulti eftersom det finns så stora grupper av människor från hela världen där alla möts i vänliga Berlin. Arbetslösheten är dock relativt hög jämfört med övriga Tyskland varför många har tid att hänga på kaféer och fördjupa sig i sina intressen vilket också är en bidragande faktor till det kreativa klimatet.

Om du reser till Berlin är det inga problem att hitta boende. Passa ändå på att försöka finna lite finare hotell eftersom prisläget och eurokursen ligger lite lägre än hos oss. Om du vill hitta tips på klassiska hotell, läs mer om vår reseguide till staden.