Boka konferenshotell i Stockholm – tips och råd

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad, utan kanske också den främsta ”affärsstaden” i landet. Många reser långväga för att delta i konferenser och möten här och även lokala företagare väljer att hålla till i alternativa lokaler vid just konferenser. Här kan du läsa om några bra tips och råd när du planerar att boka ett konferenshotell i Stockholm

Vad är ett konferenshotell? 

Dom flesta hotell erbjuder någon form av konferensrum – men inte mycket mer än så. Dom hotell som däremot kallar sig för just konferenshotell erbjuder ofta bättre helhetslösningar. Konferenslokalerna är inredda och utrustade för syftet och det går ofta att boka passande måltider från hotellets kök. Många av hotellen erbjuder dessutom ”konferenspaket” där boende, måltider, plats för konferens och eventuella aktiviteter ingår. 

Leta konferenshotell utifrån behov 

Att hitta ett konferenshotell i Stockholm är inte svårt med tanke på hur mycket det finns att välja på. Däremot kan det vara svårt att hitta rätt. Så till att börja med är det bra att sätta sig ned och funder (och gärna skriva ner) på vad som är viktigt vid konferensen. 

Hur väl behöver till exempel konferenslokalen vara utrustad? Hur många måltider önskas under dagen? Ska deltagarna övernatta på hotellet eller önskar du bara hyra konferenslokalen under dagen? 

Det finns mycket att reda ut för att hitta rätt och en bra början är att kolla runt för att se vad olika hotell erbjuder och vad dom har för paketlösningar. En annan sak att fundera och ta hänsyn till är såklart om det finns någon speciell budget. Det kan vara klokt att begränsa sökningen med ett maxpris, för att redan från start sålla bort sådant som ändå är för dyrt. 

Låt en virtuell assistens sköta bokningen 

Den som inte har tid eller lust att sitta och jämföra olika konferenshotell i Stockholm, som har en hel del att erbjuda, kan istället välja att anlita en virtuell assistent för jobbet. Du lämnar dina krav och önskemål till denne, som sedan sköter alltifrån att hitta rätt hotell till att genomföra bokningen. 

Det kanske viktigaste tipset är dock att vara ute i god tid, oavsett om man använder en virtuell assistent eller om man ska genomföra bokningen på egen hand. Många hotell är uppbokade en lång tid framöver och det är inte ovanligt att folk hör av sig uppemot ett år i förväg för att få just det hotell och lokal som dom önskar ha på konferensen.