hotell Stockholm

Billiga hotell i Stockholm – några hotelltips

Kostnaden för en tripp till Stockholm kan lätt dra iväg, särskilt om man väljer ett dyrt boende. Visserligen kan man se hotellnatten eller -nätterna som en del av resan och upplevelsen, men de flesta spenderar nog hellre reskassan på nöjen, god mat och upplevelser. Här är tre tips på billiga hotell i Stockholm att undersöka lite närmare.

Hotell Haga Kristineberg

I Kungsholmen, bara ett par kilometer utanför Stockholms absoluta centrum, ligger Hotell Haga Kristineberg. Vill man inte promenera in till stan kan man enkelt ta tunnelbanan strax utanför hotellet. Här finns 90 rum, alla med separat badrum. TV och telefon är givetvis standard. För dig som vill ta det lugnt på kvällen efter en lång dag på stan finns solarium och bastu. Det finns även ett biljardbord för den som vill avsluta kvällen med lite spelande.

Vanadis Hotell och Bar

Vanadis Hotell är ett populärt val för många barnfamiljer och idrottsföreningar som behöver ett prisvärt boende relativt centralt beläget i Stockholm. Ett badhus, Vanadisbadet, ligger i direkt anslutning till hotellet. Attraktionen Cosmonova ligger bara en tio minuters promenad från Vanadis Hotell.

Det finns 67 rum av enklare standard på Vanadis Hotell. Kabel-TV finns i varje rum, men badrum och dusch delas med andra hotellgäster. Den som vill ha högre standard ska välja ett annat hotell, men för den som är mycket priskänslig är Vanadis Hotell ett utmärkt alternativ.

Hotel Birger Jarl

Hotellets namn för tankarna till ett lyxhotell, och Hotel Birger Jarl är faktiskt fyrstjärnigt, men hotellet kan ändå räknas till ett av de billigare hotellen i centrala Stockholm. Hotel Birger Jarl är ett fullservicehotell med 235 rum inredda i modern skandinavisk stil. Restaurang och bar finns givetvis innanför hotellets väggar. Dessutom har man möjlighet att träna i hotellets gym. Rummen är välutrustade med alla former av bekvämligheter.

Om det är på Södermalm specifikt du vill bo, hittar du fler alternativ på den här guiden till billiga hotell på söder i Stockholm. Södermalm erbjuder en skön och avslappnad atmosfär i Stockholm med ett stort utbud av trendiga restauranger, fik och uteställen. Ett besök till Erik Lallerstedts restaurang Gondolen är en höjdare, avnjut en god drink i baren med utsikt över Gamla stan, Slussen och Djurgården.